Информация

Избелване на зъби


Избелването на зъби представлява промяна в интензитета (наситеността) на зъбите на база предишното им състояние. Това е рутинна, ежедневно прилагана процедура в денталната практизка, тъй като професионални проучвания показват, че красивата, бяла, чаровна усмивка е една от най-важните черти на човешката визия. Избелването на зъби се дели на два вида – кабинетно(извършвано от зъболекар) и домашно. Ние, от IG Dental препоръчваме професионалното избелване, тъй като при домашното прoцедурата не може да бъде следена от зъболекар, което от своя страна може да доведе до нежелани ефекти.
(Прочети целия текст)

Металокерамика


Протетичната стоматология е дял от денталната медицина, който се занимава с възстановяване на дефектите на отделния зъб и зъбна редица. Металокерамичните конструкции се изработват с цел възстановяване на дъвкателния акт, естетиката и формата на дъвкателния апарат. За Вас, ние от стоматологичен център IG Dental ще изберем правилната металокерамична конструкция, която да е съобразена с Вашата индивидуалност. При нашите стоматолози можете да видите бъдещия модел на Вашата усмивка преди да сме започнали работа и когато харесате всяка една подробност да пристъпим към реализирането й.
(Прочети целия текст)

Лечение на изтрити зъби


Понижаването на височината на зъбите се нарива абразио или изтриване на зъбите. При него с времето се изтриват слоевете зъбите. Процеса започва от емайла. Поради високата му здравина изтриването на зъба тогава тече е с най – бавни темпове, а лечението му е бързо и лесно. Ако остане незабелязян процеса продължава в дентина на зъба. Той е с по – мека консистенция в сравнение с емайла и затова изтриването на зъба засилва темповете си.
(Прочети целия текст)

Лечение на счупен зъб


Счупването на зъб е често срещано. То налага своевременнo и качественo лечение от страна на стоматолога. Според големината на отчупената част и подхода при лечение е различен. Най – общо големината на фрагментите може да бъде разделена на такива със засягане на пулпата и без засягането и. При малки на големина дефекти се прави изграждане с естетична пломба, която напълно отговаря на правилната анатомия на зъба или се поставя инлей. В по – редки случаи може да се наложи и изработването на коронка. Големите счувания, които нарушават структурата на пулпата налагат и кореново лечение на дадения зъб, след което се прави правилно възстановяване отговярящо на вида и големината на дефекта.
(Прочети целия текст)

Лош дъх


Кариесът и неговите усложнения са едни от най-често лекуваните заболявания в ежедневнета стоматологична практика. Затова е важно всеки един специалист да познава добре критериите, по които се прави диагностиката на процеса и начините за правилното му лечение.
(Прочети целия текст)